Eläintenhoidon ammattitutkinto, trimmaaja

Osaamisala: eläinten trimmaaminen

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet työskennellä itsenäisenä yrittäjänä tai trimmauspalveluja tuottavan yrityksen työntekijänä, joka huomioi työssään kivuttomuuden ja turvallisuuden sekä eläimen positiivisen mielialan. Tavoitteen toteutuminen vaatii perusteellisia tietoja koiran turkinhoidosta, -käsittelystä ja -eleistä, sekä monipuolista teknistä trimmaustaitoa. Trimmaajalle tärkeää ovat myös perusteelliset tiedot koiran hyvinvoinnista ja perushoidosta sekä hyvät neuvonta- ja asiakaspalvelutaidot.

Lisäksi opiskelija perehtyy koiran anatomiaan ja fysiologiaan, ruokintaan, terveydenhuoltoon, käyttäytymiseen ja kouluttamiseen. Koulutuksessa harjoitellaan myös muiden eläinlajien turkinhoitoa
.
Ammattitutkinnon voi suorittaa myös osatutkintona ja / tai yhdistää opintoihin eri osaamisalojen opintoja.
Opintoihin sisältyy teoriaopintojen lisäksi etäopiskelua ja alan työpaikalla tapahtuvaa käytännön harjoittelua. Lähiopetuksena toteutettavat teoriaopinnot voi suurelta osin seurata myös suorana verkon kautta tai nauhoitettuina tallenteina. Moodle-verkkoympäristö toimii keskeisenä oppimisympäristönä, joten osallistuminen edellyttää tietokoneen tms. laitteen käyttömahdollisuutta.

Koulutus toteutetaan omaehtoisena monimuoto-opiskeluna, joten opinnot on mahdollista suorittaa myös oman työn ohessa. Oppisopimuksena suoritettaessa on edellytyksenä alalle soveltuva työsopimus ja työnantajan sitoutuminen työpaikkaohjaukseen. Oppisopimus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton.

Jos olet kiinnostunut oppisopimuskoulutuksesta, ota yhteyttä oppisopimuspalveluihin puh. 040 132 8198.